Leefstijl Coach

 
   Gecombineerde leefstijl interventie.

Als je blijft doen wat je altijd gedaan hebt, krijg je wat je kreeg. Maar jij wilt het anders.
Wordt met kleine stapjes een fittere versie van jezelf!
Het Cool leefstijlinterventie programma is een bewezen interventie naar gewichtsverlies en een gezondere leefstijl!        

Voor wie is het:
Heb jij overgewicht, of een hoger risico op diabetis en hart-en vaatziekten? Dan kom je in aanmerking voor het leefstijlprogramma Coaching op leefstijl. 

Cool In het Kort is:

  • Gericht op duurzame gedragsverandering en meetbare verbetering in de leefstijl.
  • Voor iedereen vanaf 18 jaar met overgewicht (BMI vanaf 25) of hoger risico op diabetis en hart-en vaatziekten,. 
  • Een leefstijl programma van 2 jaar.
  • Zowel groeps- als persoonlijke bijeenkomsten.
  • Alleen door een gekwalificeerde leefstijl coach gegeven.

Het Cool programma is gericht op het verbeteren van de algehele leefstijl van mensen die als doel hebben zich fitter te voelen en om gewicht te verliezen.
Naast betere eetgewoontes en meer beweging is er ook aandacht voor slaap, ontspanning & stress.

Resultaat: 
het Cool programma streeft naar een meetbare verbetering in de leefstijl, gezondheid en kwaliteit van leven. Dat wil zeggen er zal worden gewerkt aan inzicht in de basiskennis, motivatie, valkuilen en belemmeringen zonder een te grote focus op het gewicht of voeding inname. Deelnemers leren zelf een bewuste, gezonde keuze te maken op basis van wat bij hen past.

Dit heeft een positieve verandering tot gevolg op bijvoorbeeld het gewicht, vetpercentage, middelomtrek, bloedglucose of cholesterol.

De inhoud van het programma:
Het programma bestaat uit een basisprogramma en een onderhoudsprogramma en duurt totaal 2 jaar. Beide onderdelen bestaan uit 8 groepsbijeenkomsten met 8-12 deelnemers van 1,5 uur en 2 individuele gesprekken van 45 minuten waarin ruimte is om dieper in te gaan op jouw persoonlijke doel. Daarnaast vindt in beide onderdelen een intake en eindgesprek plaats.

Vergoeding: 
De meeste zorgverzekeraars hebben het Cool programma in de basisverzekering opgenomen (vraag hiernaar bij je zorgverzekeraar of leefstijlcoach).

Eindelijk je doelen behalen? Of wilt u extra informatie neem dan contact op met je huisarts, praktijkondersteuner of met Fysiotherapeute en Leefstijlcoach Tessa van Diggelen. 

Met wie kunt u contact opnemen?