Fysiocentrum Nijmegen aspirant lid Schouder Centrum Nijmegen

Sinds november 2022 is Fysiocentrum Nijmegen aangesloten bij Schouder Centrum Nijmegen (SCN) als aspirant lid. SCN is een samenwerkingsverband bestaande uit zorgspecialisten vanuit verschillende disciplines in de regio Nijmegen. Doel is om de zorg rondom schouderklachten te verbeteren. Dit wordt gedaan door nauw samen te werken met fysiotherapeuten, huisartsen, orthopedisch chirurgen en revalidatieartsen. Deze specialisten volgen dezelfde richtlijn en werkwijze in onderzoek en behandeling van schouderklachten. Kennis en ervaringen worden met elkaar gedeeld. Hierdoor ontvangt de patiënt de beste zorg volgens de laatste ontwikkelingen op het gebied van schouderklachten.

Specialistische opleiding

Om toe te mogen treden tot deze vereniging was het volgen van een specialistische opleiding een voorwaarde. Onze collega’s Martine Jansen-Walravens, Mirjam Jacobs en Bas Tittse volgden een tweejarige opleiding en rondden deze met succes af. Zij zijn gespecialiseerd in zowel langdurige als beginnende schouderklachten.


Diagnose en behandeling

Er vindt een uitgebreide intake plaats waarbij de klacht wordt uitgediept door middel van vooraf in te vullen vragenlijsten en lichamelijk onderzoek. Daarnaast zijn onze specialisten getraind op het uitvragen van de klacht. Vanaf dit startpunt kan de specialist samen met de patiënt een gericht behandelplan opstellen om de klacht de best passende behandeling te geven.

Meer informatie?

Neem voor meer informatie of vragen even contact op met een van onze schouderspecialisten. Zij
staan u graag te woord.