Longrevalidatie Longreactivatie

Voor wie is het?
Longrevalidatie en reactivatie is voor mensen met een longaandoening als astma en COPD, waarbij klachten een rol spelen van benauwdheid, problemen met inspanning, veel hoesten met slijm en vermoeidheid.

Wat doen wij?
Wij starten bij een longrevalidatie en reactivatie met een uitgebreide intake, om te inventariseren wat uw beperkingen en mogelijkheden zijn. We nemen een aantal vragenlijsten met u door en vanuit de verwijzing en uw eigen doelen stellen we een behandelplan op . Wij werken met een trainingsprogramma afgestemd op de oorzaak en ernst van uw aandoening . Hierin werken we met ademregulatie, tijdens inspanning en zo nodig tijdens activiteiten in uw dagelijks leven, waardoor u leert hoe u het gevoel van kortademigheid kunt beïnvloeden. We geven conditie- en krachttraining. Bij hoesten met slijm leren we u effectief te hoesten.

We begeleiden bij het leren doseren van uw dagelijkse activiteiten. Indien nodig bieden we ook ontspanningsoefeningen. Afhankelijk van de ernst van uw longprobleem en uw eigen mogelijkheden, zal het gaan om een kort- of langdurend behandelingstraject.

Resultaat
Het resultaat zal zijn dat uw uithoudingsvermogen en spierkracht verbeteren, waardoor u alledaagse activiteiten beter of minder kortademig kunt uitvoeren. Het resultaat is zeer afhankelijk van uw eigen trainingsdoel en mogelijkheden. Bij de een zal dit een verbetering van conditie zijn, bij de ander het behouden van conditie en functionele mogelijkheden.

Door het beter kunnen reguleren van de ademhaling en het beter doseren van uw activiteiten, bent u uiteindelijk tot meer in staat.

Met wie kunt u contact opnemen?

Jolanda van ‘t Hof
Lotte Snuverink
Manon Jansen
Melanie Witzel

Met wie kunt u contact opnemen?