Fysiotherapie

Wat is fysiotherapie?

Bij de fysiotherapeut kunt u terecht met vragen en klachten die te maken hebben met spieren, gewrichten en zenuwen. Ook kunt u naar fysiotherapie met pijnklachten, longproblemen, spanningsklachten, duizeligheidproblematiek en problemen met de vochtregulatie.

Wij zijn direct toegankelijk. U heeft geen verwijzing meer nodig van een huisarts of specialist. U kunt ons benaderen met uw zorgvraag. Wij kijken dan na een screening of u met deze vraag bij ons aan het juiste adres bent. Als dit zo is krijgt u een intake en onderzoek. Daarna brengen wij uw huisarts hiervan op de hoogte. Samen met u brengen wij de behandeldoelen in kaart en stellen een behandelplan op.

U kunt ook bij ons terecht met uw verwijzing van huisarts of specialist.

Wij hebben contracten afgesloten met de meeste zorgverzekeraars, waardoor uw behandelingen vanuit uw aanvullende verzekering vergoed worden.

Wat doen wij?

Tijdens uw eerste bezoek aan onze praktijk, stellen wij vragen over uw klacht. Daarop volgt een lichamelijk onderzoek. Zodra duidelijk is waar uw klacht vandaan komt, bespreken wij de mogelijkheden van behandeling. Met deze gegevens maken wij samen met u een behandelplan. We stellen haalbare doelen. We leggen uit hoe u deze doelen kunt bereiken en wat te verwachten.

Er zijn verschillende werkwijzen en methodes om klachten te beïnvloeden. Door de jaren heen heeft de fysiotherapie zich steeds verder ontwikkeld. Met name oefentherapie is een steeds grotere rol gaan spelen. Onderzoek heeft aangetoond dat met oefentherapie op de lange termijn het grootste effect te behalen is. Een actieve rol van de patiënt staat hierin centraal. Ondersteunend  werken wij met massage, mobilisaties en adviezen.

Resultaat

Het resultaat van een fysiotherapeutische behandeling is, dat u inzicht krijgt in uw klachten en eventuele oorzaken. U leert wat u zelf kunt doen om de klacht te beïnvloeden. Wij oefenen en trainen samen met u zodat u goed in staat bent dit zelfstandig toe te passen. U kunt de adviezen omtrent houding en beweging gebruiken in uw dagelijks leven.

Gespecialiseerde fysiotherapie nodig?

Door de samenstelling van ons team waarin meerdere specialisaties zitten, kunnen wij diverse behandelingen aanbieden.

Met wie kunt u contact opnemen?

U kunt in principe met alle medewerkers contact opnemen. Zij zijn in staat te beoordelen welke fysiotherapeut het beste bij u en uw klacht past. Daarbij houden wij graag rekening met eventuele persoonlijke voorkeuren.

Klachten

Heeft u een klacht over de behandeling van uw fysiotherapeut of bent u ontevreden over de manier waarop uw fysiotherapeut of zijn medewerker met u omgaat? Dan is het goed om dat kenbaar te maken. Voor uzelf, voor andere patiënten en voor de kwaliteit van de fysiotherapie. 

in deze folder kunt u lezen wat u kunt doen

Met wie kunt u contact opnemen?