Ontspanningstherapie

Voor wie is het?
Ontspanningstherapie is voor mensen met lichamelijk klachten als gevolg van stress. En voor mensen met lichamelijke problemen, die hierdoor spanning opbouwen in hun lichaam. Dit kan zich uiten in  moeheid, slapeloosheid, onrust of gejaagdheid , paniekgevoelens, duizeligheid, druk op de borst, of zuchten. Het kan ook zijn, dat mensen ervaren dat zij moeilijk in staat zijn om dingen van zich af te zetten, waardoor zij blijven malen en geen rust vinden.

Wat doen wij?
Wij inventariseren wat bij u een rol speelt in het ontwikkelen van de klacht en wat de ingang kan zijn voor de therapie. U krijgt hier informatie over, zodat u inzicht krijgt in  wat er nu eigenlijk aan de hand is en op welke manier wij dit behandelen.  U krijgt een behandelplan dat aansluit op uw eigen doelen. Hierin maken we gebruik van ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen en oefeningen om deze ontspanning in te kunnen passen in uw dagelijks leven. We werken veel met praktische handvatten voor uw thuissituatie, op het werk of op school.

Resultaat
U krijgt inzicht in de ontwikkeling van uw klachten, die een relatie hebben met spanning. Uw klachten zijn minder vaak en minder hevig aanwezig. U weet wat u moet doen om de klacht te beïnvloeden.  U bent beter in staat om te ontspannen en ontspanning te ervaren.

Met wie kunt u contact opnemen?