Oedeemtherapie en Lymfedrainage

Voor wie is het?
Oedeemtherapie en lymfedrainage is voor mensen die last hebben van ophoping van vocht in het lichaam door beschadiging van het lymfecirculatie systeem, het bloedcirculatie systeem en of de hartfunctie. Het kan zijn dat dit oedeem zichtbaar is en u echt verdikkingen hebt, maar het kan ook dieper zitten en minder zichtbaar zijn, maar wel klachten geven. Het kan zijn dat u last heeft van oedeem ten gevolge van trombose of een operatie aan de bloedvaten, het kan ook voorkomen na een ongeval of na oncologische ingrepen.

Wat doen wij?
Wij starten met een intake, waarin wij inventariseren wat er is voorafgegaan aan de klacht en wat de behandelmogelijkheden zijn. We onderzoeken met welke methode we het beste kunnen werken. In de oedeemtherapie werken we met compressietherapie, waarbij soms bandages worden gebruikt. We werken ook met manuele lymfedrainage, waarbij we een zachte pompende massage uitvoeren en verder zetten we oefentherapie, ademtherapie en lymfetaping in. Daarnaast speelt voorlichting en advies een rol.

Resultaat
Het resultaat is dat de ophoping van vocht afneemt. Het kan zijn dat dit zo blijft en uw lichaam  weer zo functioneert en circuleert dat het resultaat vanzelf behouden blijft. Het kan ook zijn dat u bepaalde oefeningen of adviezen krijgt die u moet opvolgen om het resultaat te behouden of te verbeteren.

Met wie kunt u contact opnemen?