Sportfysiotherapie

Voor wie is het?
Sportfysiotherapie is voor  iedereen die klachten en/of beperkingen ervaart tijdens sporten en wil weten wat hij hieraan kan doen.  Voor mensen met letsel ten gevolge van sporten, die hiervoor behandeld willen worden en willen weten wat zij moeten doen om te herstellen en wanneer zij weer mogen sporten. Voor mensen die willen gaan sporten, maar niet weten hoe zij op een goede manier kunnen starten.

Wat kunnen wij doen?
Inventariseren wat er aan de hand is en wat er moet gebeuren om uw klacht te beïnvloeden of uw training te starten. Wij geven informatie over het ontstaan en het herstelproces van uw sportletsel. We geven advies wat u kunt doen om herhaling te voorkomen en hoe u het herstel kunt beïnvloeden. Dit doen wij door advies, training en ondersteunende fysiotherapeutische interventies in te zetten. We geven inzicht in de randvoorwaarden, die nodig zijn om te sporten en  andere blessures te voorkomen door de verminderde belastbaarheid.  We geven advies over het gedrag van de sporter op het gebied van bewegingspatronen.

Resultaat
Het resultaat zal zijn dat u weet wanneer u weer kunt sporten en wat u kunt doen om het herstel te bevorderen. U weet welke belasting u weer aan kunt en u krijgt oefeningen die nodig zijn om uw doel te bereiken. U weet wat u moet doen om herhaling van de klacht te vermijden als deze een relatie heeft met leefstijl, gedrag of bepaalde bewegingspatronen.

Weer klachtenvrij kunnen sporten, met meer deskundigheid ten aanzien van uw sporten.

Met wie kunt u contact opnemen?