Medical Taping

Wat is Medical taping?
Medical  taping is een methode van tapen met elastisch tape. Het tape ondersteunt de spieren in hun functie, zonder daarbij de beweging  en de circulatie te beperken. Het effect op de klachten werkt via het bindweefsel van ons lichaam. Het bindweefsel is een belangrijke structuur waarin de sturing en de stabiliteit van de gewrichten worden beïnvloed. Hierdoor wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam geactiveerd.

Hoe komt u bij ons?
U kunt bij ons terecht zonder verwijzing van een arts. U kunt vooraf telefonisch bespreken of uw klacht in aanmerking komt voor deze behandeling.
Als er tijdens het eerste consult dingen naar voren komen, die wij graag willen voorleggen aan uw arts,  dan wordt dit eerst met u besproken alvorens wij contact opnemen.

Wat doen wij?
Wij starten met een anamnese en een onderzoek en bekijken wat de mogelijkheden zijn bij uw aandoening om medical taping toe te passen.  Medical  taping kan ook worden ingezet als onderdeel van een van de andere behandelingen die wij u geven of het kan gecombineerd worden met oefeningen en beweeg en belastingsadviezen.

Resultaat
De tape zorgt voor betere sturing en beweging van de gewrichten waardoor een normaal bewegingspatroon weer mogelijk wordt. Medical taping  is een perfecte aanvulling in de therapie bij sportletsel,  schouderklachten, knieklachten, houdingsverbetering en oedeem bestrijding.

Met wie kunt u contact opnemen?