Geriatrische fysiotherapie

Voor wie is het?
Geriatrische fysiotherapie is voor oudere mensen, die te maken krijgen met klachten aan spieren en gewrichten.  Voor oudere mensen die moeite krijgen met bewegen en niet weten waarom. Voor oudere mensen die bang zijn om te vallen en daardoor bewegen gaan verminderen of vermijden. Voor oudere mensen met klachten van het evenwicht en zich hierdoor kwetsbaarder voelen.

Het is ook een speciale therapie voor mensen met ziektebeelden als Parkinson en mensen die na een beroerte verschijnselen van ouderdom kunnen vertonen.

Wat doen wij?
Na een intake en onderzoek, weten wij meer over de oorzaak van uw klachten en wat wij hier samen aan kunnen doen. We geven informatie over wat u kunt verwachten van de geriatrische fysiotherapie. U kunt hierbij denken aan oefentherapie, maar ook aan houding- en bewegingsadvies. Wij laten u zien hoe u bepaalde bewegingen op een andere of aangepaste manier kunt doen.

We zijn bekend met hulpmiddelen en aanpassingen die speciaal voor senioren beschikbaar zijn. We geven advies en begeleiding aan u en aan uw gezinsleden en/of mantelzorgers.

Tijdens de behandeling  wordt regelmatig geoefend en krijgt u oefeningen, adviezen  en tips voor thuis. Indien nodig geven wij een fysiotherapeutische behandeling, die noodzakelijk is om uw klacht te doen afnemen.

Resultaat
Na de therapie zult u beter weten wat u zelf kunt doen om uw klacht te verminderen. Ook weet u beter weten wat u kunt en welke hulpmiddelen en/of begeleiding verlichting kunnen geven.

Met wie kunt u contact opnemen?