Schouderklachten

Voor wie is het?

Klachten aan de schouder behoren na de rug en de nek tot de meest voorkomende klachten aan het bewegingsapparaat. Schouderklachten zien we van pubers tot ouderen. Als je last hebt van je schouders heeft dat ook vaak grote consequenties voor het dagelijks leven. Je gebruikt je schouder bijna bij alle dagelijkse bezigheden waardoor de schouderklachten je kunnen beperken bij je werkzaamheden, hobby’s, sporten maar zeker ook bij het slapen. Schouderklachten kunnen plots ontstaan, door een blessure, een val of door geleidelijke overbelasting. Heb je dus last van pijn in of rondom de schouder, dan is fysiotherapie zeker aan te raden.   

Wat doen wij?

In de praktijk beoordelen we het functioneren van de schouder waarbij de hele schoudergordel, de nek en indien gewenst ook de rug, armen en benen onderzocht worden voor de diagnostiek. Dit denken in de hele keten typeert onze manier van werken, omdat we zien dat de schouderklacht een onderdeel kan zijn van een uitgebreider gezondheidsprobleem. We hebben binnen ons team veel kennis over deze klacht en zijn door de vele specialiteiten in staat om de diagnostiek en behandeling vanuit een breed kader te benaderen.

Dus als uw fysiotherapeut denkt dat u bijvoorbeeld baat zou hebben bij manuele therapie, dry-needling of ontspanningstherapie, dan is dit allemaal aanwezig. Bovendien is er veel ervaring met echografie bij de schouder, wat weer een aanvulling geeft op het diagnostisch proces.

Wat levert het op?
Schouderklachten zijn vaak langdurige klachten. De ervaring leert dat deze klachten sneller herstellen als deze goed behandeld worden.

Met wie kunt u contact opnemen?